Стјепко Гут и Биг бенд РТС „Омаж Кларку Терију“

Кларк Тери (Clark Terry) је легенда трубе и џез музике. Носилац оригиналног стила, пионир би бапа (be bop) , музичар који је промовисао флиглхорну (flugrlhorn) као нови инструмент у џез музици, композитор и Биг Бенд лидер (Big Band leader).

Једини солиста на труби који је свирао у оркестру Каунт Бејзија (Count Basie) и у оркестру Дјук Елингтона (Duke Ellington), два најзначајнија Биг Бенд-а двадесетог века.

Овим пројектом, наш прослављени солиста на труби, композитор и уневерзитетски професор, Стјепко Гут, прича причу уметника који је имао част и неопходан вансеријски квалитет, да сарађује и наступа са Кларк Теријем (Clark Terry).

Ретки су музичари који могу да се похвале да су делили бину са уметницима који су стварали џез музику, са друге стране, ретки су оркестри који квалитетно могу да изнесу овако захтеване композиције и аранжмане.

Спој Стјепка Гута и Биг Бенд-а РТС (Big Band RTS) , гарантује фуриозну импровизацију, оригиналност интерпретације и потврду успешне сарадње истакнутог уметника и еминентног ансамбла, која траје скоро 50 година.

број коментара 0 пошаљи коментар