Српско - аустралијска вртешка

25. смотра српског фолклора одржана је у Бониригу крај Сиднеја 7.августа, окупивши више од хиљаду младих из целе Аустралије.

У српском клубу "Бонириг", једном од највећих у дијаспори, одржан је 25. Фестивал српског фолклора. Учествовало је преко хиљаду девојака и младића из целе Аустралије. Смотру су отворили владика Иринеј, епископ аустралијско-новозеландски, и Миодраг Јакшић, државни секретар у Министарству вера и дијаспоре, које је испред Владе Србије покровитељ те традицоналне манифестације.

Гости из Србије била су културно-уметничка друштва "Краљевачка ризница" из Краљева и "Градац" из Ваљева.

Поред гостију из Србије и чак девет група фолклорног ансамбла у Бониригу, учешће на овогодишњој смотри пријавиле су фолклорне групе из црквено-школских општина: "Свети Георгије" у Кабрамати, "Свети Сава" у Монавејлу, "Свети Сава" у Флемингтону, "Свети Јован Крститељ" у Вулонгонгу, "Свети Јован Крститељ" у Дапту, "Свети Никола" у Вајколу, "Свети Стефан" у Кизбороу, "Свети Сава" у Гринзбороу, "Свети Сава" у Вудвил Парку, "Свети Сава" у Фареру, Српски културни клуб "Свети Сава" у Хокстон Парку, Српска народна одбрана Сиднеј, Удружење краљевске војске "Дража Михаиловић" у Гренвилу, Удружење Срба Славоније у Сиднеју, Српско-аустралијски центар "Бризбејн" и Културно-уметничко друштво "Коло Лара" (Викторија).

број коментара 0 Пошаљи коментар