Божићне по(р)уке из Чикага

Српска православна црква и верници обележавају велики хришћански празник Божић - рођење Исуса Христа. Гледаоцима Сателитског програма РТС-а и свим православним верницима божићну поруку је упутио потојереј ставрофор Ђура Крошњар из цркве Свети Василије Острошки из Чикага. Мир Божји, Христос се роди!

Божић се слави три дана. Овај радосни хришћански празник је прилика да се породица и пријатељи окупе и заједнички прославе рођење Христово, а деца да са радошћу учествују у божићним обичајима.

Протојереј ставрофор Ђура Крошњар из цркве Свети Василије Острошки у чикашком насељу Лејк Форест, упутио је божићну посланицу нашим гледаоцима и свим православним верницима који славе овај хришћански празник.

"Мир божји Христос се роди! Ево нас опет на прагу мира, смирења, љубави коју нам доноси рођење господа и спаса нашег Исуса христа. Бог нам долази на још један начин, ево још једне прилике да га нађемо и да он нас нађе.

Окончали смо још једну годину, још једно рождество, још једно поколење, још један покушај да обновимо везу са Богом и његовим учењем или је ово можда први пут да истински пустимо Исуса у срца своја. Без обзира шта је у питању, нема бољег времена од данашњег дана. Нема бољег разлога и прилике да се ово оствари за вас и за ваше породице. Христос је дошао ради нас и сада је на нама да дођемо до Христа, да отворимо своје срце њему, да променимо свој живот да би био сличнији Христовом.

Он то не може да учини нама и за нас, на нама је да то одлучимо. Морамо доћи као што позива божићна песма "Дођите сви верни..." Ово време и ови дани су најбоље време за долазак.

Оно што можемо наћи у литургији и примити од исповести и причешћа се не може купити у материјалном свету. Оно није доступно онима који то могу приуштити и који то једноставно хоће, доступно је само ако дођемо и ако учествујемо. Може се осетити само ако лично дођемо. Бићемо ближи него икада Христу ако дођемо у Цркву коју је он установио.

Мир се не може видети у нашем свету, а ипак је на сваком кораку када уђемо у Божји свет. Можемо ступити у њега самим преласком преко прага његове свете Цркве. Можемо ступити у њега својом вером, можемо ући смиреним срцем, можемо ући са осмехом и мољењем. Божји свет је за све оне који ступају у њега.

Доведите зато своје породице, и нека Црква и литургија буду део вашега живота и тако ћете спознати мир и радост и нека Црква и литургија буду део вашег живота и тако никада нећете бити усамљени у овај величанствени празник", поручује отац Ђуро Крошњар.

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар