Ник Вујичић учи српски

Ник Вујичић, Аустралијанац српског порекла, дошао је у Србију да одржи мотивациона предавања по којима је познат у целом свету. Иако рођен са генетским поремећајем који карактерише недостатак сва четири екстремитета, води богат и испуњен живот. Долазак у Србију подстакао је Никову намеру да научи српски језик.

Ник Вујичић, Аустралијанац српског порекла, иако рођен са генетским поремећајем који карактерише недостатак сва четири екстремитета, води независан, богат и испуњен живот. Стекао је међународно признање као заговорник сопствене теорије мотивације.

Ник Вујучић је у разговору са Николином Милатовић Поповић, новинарком Програма за дијаспору РТС, показао одлучност да научи српски, свој матерњи језик.

Гледајући заједничку фотографију породица Вујичић и Новака Ђоковића, коментарисао је личност нашег најбољег тенисера, описујући га као инспиративног и чудесног.

„И добро изгледа, he is handsome, Serbian right!", нашалио се Ник.

Сазнали смо да су му родитељи прва генерација емиграната у Аустралији, отишли још као деца на тај далеки континент. Мајка са 6, а отац 15 година.

Трудио се да на српском језику каже да је његова мама први пут у Србији, а отац други, и да мамини родитељи живе у Вршцу. После неколико понављања и то је успешно савладао.

„Имам један брат и једна сестра, ја сам најстарији", рекао је и обећао још бољи српски када га буде научио приликом следећег боравка у Србији.

„Ја морам да долазим овде, да причам још, да научим још", закључио је Ник.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 22. сеп 2012, 02:03) - anonymous [нерегистровани]

Za pohvalu

Divan jedan covjek i ovakve Srbe treba sto vise da iskupljamo i dovodimo u Srbiju i svim Srpskim zemljama, a ne da promovisemo pjevaljke i darodajke. Svaka cast Noletu i Niku!