Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију: Ања Јојић, добитница златне медаље на такмичењу из менталне аритметике и њена наставница Катарина Стојановић, један од најбољих младих научника на свету Ђорђе Огризовић, коаутор НТЦ програма Урош Петровић и Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладине и спорта. Реприза емисије у среду, 6. новембра у 13.00.

Не постоји олимпијада у свету са које се они нису вратили са најсјанијим одличјима. Вести, нажалост, не почињемо увек њима, али свакако радује чињеница да нас препознају и по њиховим успесима.

Реч је, наравно, о нашим младим талентима, о деци која нас на најлепши начин представљају у свету. Ко су они, како их препознајемо и како и колико им помажемо као друштво, између осталог и код дилеме „отићи или остати", колико је важно улагање у рани развој деце говорићемо у вечерашњој емисији.

На самом почетку, упознаћемо вас са девојчицом која је на једном занимљивом такмичењу - из менталне аритметике, одржаном недавно у Дубаиу освојила златну медаљу. То је Ања Јојић, са којом ће у студију, као и у Дубаиу њена наставница Катарина Стојановић.

О својим успесима, препрекама и подршци на путу до једног од најбољих младих научника на свету говориће Ђорђе Огризовић, добитник преко 100 медаља и признања, између осталог и Светосавске награде.

О значају раног откривања талентоване деце, као и начинима за њихово праћење говориће Урош Петровић, коаутор НТЦ програма, а о финансијској подршци која најчешће буде камен спотицања на путу ка међународним такмичењима Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладине и спорта.

Уреднице Милена Вујовић и Тања Адамовић

Редитељка Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар