Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Српска спортска дијаспора и фудбалски таленти, главна је тема емисије "Магазин Србија на вези". Емисију можете гледати и на РТС2 у суботу, 23. марта у 14.30.

Да ли Србија прати српске таленте на фудбалској сцени света? Колико знамо о српским фудбалским стручњацима у свету и колико су њихова знања и ускуство драгоцени српској школи фудбала и општем успеху у овом, али и у свим другим спортовима?

На ову тему говориће између осталих, фудбалски стручњак Љубиша Тумбаковић, селектор фудбалске репрезентације Црне Горе, Предраг Јокановић, тренер у Португалији, и Игор Јовић, УЕФА про тренер из Аустрије.

У студију, о српској спортској дијаспори у целини, о значају спортских кампова у Србији и дијаспори, и о повезивању са дијаспором, говориће новинар и публициста Марко Лопушина и Зоран Богдановић, председник Српске заједнице у Кини.

Тамара Дрезгић, новинар у Програму за дијаспору РТС-а, доноси нове приче овога пута о Србима из Швајцарске.

Музички гост у студију биће Џенан Лончаревић, који ће младима дати и поруку шта значи бити популаран, како утиче породица на здраво професионално сазревање, ко су му узори у послу и шта ново од њега можемо очекивати.

Уредник емисије Јелена Ђорђевић Поповић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар