Магазин Србије на вези

Шта спаја Србију и Тунис и зашто публика у Чикагу овацијама дочекује српске позоришне представе сазнаћете у "Магазину Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 21.05. Емисија је и на РТС2, у суботу, 14. октобра у 00.30.

На позив Министарства културе и Министарства спољних послова Републике Тунис, чланови фолклорног ансамбла и народног оркестра Центра за очување традиције и културе Термоелектране Никола Тесла из Обреновца боравили су двадесет и два дана у Тунису, узевши учешће на дванаест престижних међународних фестивала уметничког стваралаштва. Они су гости Магазина, а на вези ћемо имати и амбасадора Републике Србије у Тунису, господина Николу Лукића.

Како функционише мешовити брак, између Тунижанина и Српкиње, чућете од Мохамеда и Сање.

Још један начин да са Србијом будете на вези су и нови музички пројекти Радио-телевизије Србије који ове јесени крећу са емитовањем на програмима РТС 1 и РТС Сателит - 60 најлепших народних песама и Луда ноћ.

Гости Магазина су музички уредници ових емисија Ања Рогљић и Душан Шуклетовић, као и колега Милан Поповић. Две, од шездесет одабраних песама, уживо у студију Магазина, извешће Мерима Његомир и Чеда Марковић.

Током северноамеричке турнеје, култна позоришна представа аутора Угљеше Шајтинца Хадерсфилд гостовала је и у Чикагу. Како су на овације чикашке публике реаговали глумци Горан Шушљик, Жарко Лаушевић и Небојша Глоговац?

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музичка уредница Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар