"Адлигат" и Друштво Јапан-Србија потписали протокол о културној сарадњи

У Јапану је потписан протокол о сарадњи између Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ и Друштва Јапан – Србија које окупља пријатеље Србије у Јапану, уз подршку амбасадора Републике Србије господина Ненада Глишића.

Господин Тадаши Нагаи, председник Друштва Јапан - Србија и дугогодишњи амбасадор Јапана у Србији позвао је Виктора Лазића, председника Удружења Адлигат, да постане почасни члан овог Друштва.

Друштво Јапан - Србија једино је овакво удружење у Јапану. Окупља око три стотине чланова, највише Јапанаца који су на неки начин везани са Србијом или су, читајући и слушајући о Србији, највише управо захваљујући активностима Друштва Јапан - Србија, заволели нашу земљу.

Друштво Јапан - Србија ће помоћи формирање збирке о Јапану у Адлигату, док ће ова два удружења заједно радити на унапређењу културних веза између Јапана и Србије заједничким организовањем изложби и предавања, објављивањем текстова о Јапану у Србији и о Србији у Јапану, разменом информација, те систематским повезивањем институција и појединаца.

Ово друштво издаје и часопис о својим активностима на јапанском, али са српским именом Пријатељи. Овом приликом је Адлигату поклоњен комплет од 56 бројева овог часописа, као и други материјали који сведоче о пријатељству две земље.

До успостављања контаката између Адлигата и Друштва Јапан - Србија дошло је на иницијативу амбасадора Србије у Јапану господина Ненада Глишића који сматра да ће потписивањем овог протокола културна размена између наших држава још више бити унапређена.

Господин Глишић је истакао да су Друштво Јапан - Србија, његови чланови и лично господин Тадаши Нагаи учинили много на промоцији Србије у Јапану и изразио им је дубоку захвалност за вишедеценијској љубави коју гаје према нашем народу и земљи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. јан 2019, 10:44) - SabRa [нерегистровани]

Pohvalno

Bravo Viktore, širite kulturu Srbije po svetu, činite da nas Svet vidi u lepšem svetlu. Hvala na Vašem velikom zalaganju, nastavite još kulturnije. Ko nas lošim rečima, Vi njega knjigom!