Музички сусрети у Лозани и Берну

У оквиру пројекта "Музички сусрет Швајцарске и Србије", крајем јуна, у Лозани и Берну одржани су концерати и наступи у оквиру "Музичке франкофонско српске школе". Пројекат су организовали професори Нина Софронски и Милутин Павловић, под покровитељством парохије "Света Три Јерарха".

Током музичког сусрета, публици су се представили хор Дечјег културног центра Београд, под диригентском палицом Невене Ивановић, музички ансамбл ,,Ministrings'', са конзерваторијума из Лозане, којим руководи професор Тина Стриминг, дечји хор ,,Petites vocalistes'' из Лозане са професорима Нином Софронски и Милутином Павловићем и ансамбл професионалних музичара из Швајцарске и Србије.

 

Хор Дечјег културног центра Београд учествовао је на концерту ,,Дани музике у Лозани", коме је присуствовао и градоначелник Лозане, Грегоар Жино. У Лозани, дан касније, "Аула де Елизе", одржан је међукултурални концерт, на коме је учествовало више од осамдесеторо деце српског и швајцарског порекла.

Концерту су присуствовали културни аташе амбасаде Републике Србије у Берну, Наталија Гуњић, као и представници министарства културе кантона Во.

После вечерње службе у парохији "Света Три Јерарха" у Лозани, хор "Дечјег културног центра Београд", под  вођством диригента Невене Ивановић, извео је концерт духовне музике.

Дечји хор је затим отпутовао је у Берн, где су учествовали у Светој Литургији, а затим обрадовали публику концертом духовне музике.

број коментара 0 пошаљи коментар