Дечја Песма Евровизије – Последње пробе пред одлазак у Минск

Ближи се дан поласка српске делегације на шеснаесто издање "Дечје песме Евровизије", које се одржава 25. новембра у Минску, у Белорусији, под слоганом "Light up". Представница Србије је 13-годишња Бојана Радовановић која ће извести песму “Свет” композиторке Марије Марић Марковић, познатије као Мари Мари.

Бојана са великом одговорношћу обавља све припреме за такмичење, уз велику помоћ кореографа Ивана Милеуснића и композиторке песме Мари Мари. За наступ је спреман костим чије су ауторке костимографкиње Александра Александрић и Жаклина Марјановић. Редитељ наступа Србије на Дечијој песми Евровизије биће Петар Станојловић, а нашу делегацију предводи Силвана Грујић, одговорна уредница Музичке редакције РТС-а.

Ове године на "Дечијој песми Евровизије" учествује двадесет земаља - што је рекордан број у историји такмичења. Победник се бира сабирањем гласова публике (онлине) и националних жирија састављених од три одрасла члана и двоје деце.

Гледаоци из Србије могу да гласају за нашу представницу преко сајтa junioreurovision.tv. Прва рунда гласања почиње у петак, 23. новембра од 20ч и завршава се пре самог почетка преноса у недељу 25. новембра. У првој рунди гласања, фаворите бирате на основу видео спотова земаља учесница. Друга рунда онлине гласања одвија се током трајања преноса - почиње након последње изведене песме и траје 15 до 30 минута. Гледаоци могу да гласају за минимум 3, а максимум 5 земаља.

Подржимо нашу Бојану на путу ка евровизијском успеху!

број коментара 0 Пошаљи коментар