Јавни конкурс

Рaдиo-тeлeвизиja Србије у циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва младих у области популарне музике и промовисања талената, организује избор представника Србије за међународно такмичење Junior Eurovision Song Contest 2010, које ћe сe одржати 20. новембра 2010. у Минску, Белорусија, у организацији Европске уније за радио-телевизију.

РАДИОДИФУЗНА УСТАНОВА
РАДИО  ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ
Takoвсka 10, 11000 Београд                 

                   Расписује јавни                  

                      

КОНКУРС  

Рaдиo-тeлeвизиja Србије у циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва младих у области популарне музике и промовисања талената, организује избор представника Србије за међународно такмичење Junior Eurovision Song Contest 2010, које ћe сe одржати 20. новембра 2010. у Минску, Белорусија, у организацији Европске уније за радио-телевизију.

Србију ће на такмичењу Junior Eurovision Song Contest 2010 представљати композиција која победи на такмичењу које ће бити одржано у септембру 2010. у Београду.

Услови конкурса су следећи:

а) да композиција траје највише 2 мин. и 45 сек., а најмање 2 мин. и 30 секунди,

б) да композиција мора бити написана и изведена на језицима у службеној употреби у Србији,

в) да текст и мелодија композиције нису претходно јавно објављени и изведени и комерцијално коришћени,

г) да композицију на сцени може да изведе највише 6 извођача,

д) да најмлађи такмичар може имати 10 година, а најстарији 15 година на дан финалног такмичења 20. новембра 2010. године,

ђ) да аутори композиције морају учествовати у извођењу композиције,

е) да су аутори и извођачи држављани Србије, односно резиденти Србије, најмање последње две и по године,

ж) аутори треба да приложе финални или демо снимак на CD-у, у трајању до 2 минута и 45 секунди,

з) радови морају бити потписани пуним именом и презименом, годином рођења, са адресом, телефоном (е-mail адресом) аутора музике и текста,

и) учесници конкурса, чија дела буду одабрана, преносе на РТС право да се њихово дело умножава и ставља у промет (у штампаном графичком облику и у облику снимка - аудио, MP3, midi фајл....светска права или world copyright), аранжира, први пут јавно изведе, сними за радио и ТВ, емитује преко радија и ТВ, свим сада познатим и будућим модалитетима емитовања, сними на носач звука и слике (CD, касете, видеокасете и DVD), да се композиције користе као мелодије за мобилне телефоне (ринг тонови) тј. уподобљује за дистрибуцију као mobile conecte, односно да сва наведена права која РТС стиче као искључиви носилац просторно, предметно и временски неограничено, пренесе на трећа лица,

ј) ауторима одабраних дела гарантује се јавно извођење на избору за представника Србије на Дечјој песми Евровизије 2010. и директно извођење преко телевизије,

к) аутору дела које добије највећи број гласова припада право учешћа на такмичењу за »Junior Eurovision Song Contest 2010» у Минску, Белорусија.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се у року од 30 дана од дана објављивања конкурса у јавним гласилима.

л) радови који не испуњавају услове конкурса биће дисквалификовани,

љ) аутори немају право накнадног повлачења пријављених дела, а пријављени радови се не враћају,

м) Радио-телевизија Србије има право, да у случају било каквих проблема око извођења композиције или наступа извођача, одабере другу композицију или другог извођача композиције.

Радове послати до 25. августа 2010. године на адресу РДУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд са назнаком за Дечју песму Eвровизиje 2010.

Правилник

број коментара 28 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. авг 2010, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

питањце

Да ли неко зна када ћемо моћи да сазнамо кога су избрали?

(петак, 20. авг 2010, 15:11) - Aleksandar [нерегистровани]

...

Pa neznam, ja sam sinoc napisao i danas iskomponovao pesmu, ali moram malo da je uvezbam, pre nego sto je snimim... Tako da cu sutra poslati... A nznm, videcu, kako mi lepse bude izgledalo video ili mp3...

(четвртак, 19. авг 2010, 23:51) - anonymous [нерегистровани]

...

Samo da te utesim (!), ja sam juce poslala mp3...

(четвртак, 19. авг 2010, 22:24) - Aleksandar [нерегистровани]

Pitanje

Da li na demo disku (CD-u) moze biti samo mp3 pesma ili mora biti video snimak???
Unapred hvala.

(петак, 13. авг 2010, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

Супер је конкурс!!!

Супер је конкурс ја сам већ послала свој рад само незнам да ли ће стићи на време пошто сам тренутно у иностранству(швајцарска). Да ли неко зна да ли ће прихватити ако стигне дан два касније ако се види дан када је послато, молим вас одговорите ако знате посто ме то доста нервира!!!

(четвртак, 12. авг 2010, 14:13) - Cada [нерегистровани]

pitanje

Videla sam na reklami da zogu da ucestvuju deca do 16 godina. Dali ce nam napraviti problam, ako sve bude u redu osim toga? Kod nas u grupi samo jedna devojcica ima 16 godina a ostali po 15 godina. Pre neku godinu , neznam tacno koju, nastupala je jedna devojka sa 16 godina.

(четвртак, 12. авг 2010, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

-l-l-l-

Demo snimak, cula sam od prijatelja koji radi aranzmane za DB, moze biti amaterski...ukoliko Vasu pesmu odaberu, tada se radi aranz.

(среда, 11. авг 2010, 12:56) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje

Izvinite da li demo snimak mora da se snimi u studiju ili to moze biti uradjeno amaterski to jest rucnom kamerom? Molim vas odgovorite!!!

(уторак, 10. авг 2010, 11:06) - anonymous [нерегистровани]

super

super je konkurs

(недеља, 08. авг 2010, 20:06) - anonymous [нерегистровани]

Oba...

Salju se i tekst i demo snimak...