Босна и Херцеговина - Маја Сар

Маја Сар, представница Босне и Херцеговине ће у Бакуу певати своју песму "Кораке ти знам" у другом полуфиналу, 24. маја. Премијера песме и промотивног видео спота одржана је у сарајевском хотелу Европа, одакле је емитована специјална емисија "БХ Еуросонг".

Емисија је емитована уживо на програму БХРТ1, у комбинацији колор и црно-беле технике а директан пренос пратили су и слушаоци радија БХ Радио 1.

Концепт редитеља Ахмеда Имамовића имао је за циљ да телевизијске гледаоце сликом врати у нека боља, романтична времена спокоја и дружења. Атмосфера је постигнута ентеријерским решењем које је подсећало на елитне бечке кафетерије.

Раније интерно изабрана за представницу БиХ, Маја Сар је у друштву својих колега и пријатеља, бивших евровизијских представника (Сабахудин Курт, Маја Шестић, Дин), али и публике и новинара, представила своју евровизијску песму Кораке ти знам. Аутор музике и текста је Маја Сар, док је аранжман урадио Махир Сарихоџић.

Песма је у протеклом периоду музички оплемењивана и обогаћивана у „House Recording" студију у Риму.

Гудачке секвенце песме снимане су под палицом маестра Адријана Пенина, једног од водећих музичких продуцента Санрема а оркестар са којим је Маја снимила песму је „Roma Sinfonietta" који сарађује са Енијом Мориконеом.

После премијерног извођења песме гледаоцима је представлјен и спот за песму који је сниман на локацијама у Какњу и Почитељу.

У децембру прошле године Радио-телевизија Босне и Херцеговине (БХРТ) одлучила је да представница Босне и Херцеговине буде Маја Сар, уметница која је својим ауторским умећем, богатим музичким стилом и талентом, за кратко време остварила изузетне резултате и постигла значајне успехе на босанско-херцеговачкој и регионалној музичкој сцени.

Маја Сар ће у Бакуу певати Кораке ти знам у другом полуфиналу „Песме Евровизије", 24. маја.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 25. мај 2012, 09:52) - anonymous [нерегистровани]

Пише

БХРТ, али то није довољно. Баш ме интересује како је изабрана баш она за Евровизију, колико се ту питају грађани из РС, какво је то гласање било, какав жири или и је ово наметнуто?

(четвртак, 17. мај 2012, 02:06) - Eurovision Song Contest, Bakuu 2012 [нерегистровани]

U susret Eurosongu - kratka analiza

Sve pjesme sam preslusao i misljenja sam da je pjesma "Korake ti znam" jedna od naj kvalitetniji sa prostora jugoistocne Evrope dok je naj zabavnija pjesma "Evro Nevro" crnogorskog prestavnika "Ramba Amadeusa"
Misnjenja sam da ce ovaj put Svedska odnjeti pobjedu na ovogodisnjem Eurosongu.

(петак, 16. мар 2012, 17:20) - Aleksandra [нерегистровани]

Maja

Maja divno peva,ali pesma je,realno,nekako dosadna i bezlicna.

(петак, 16. мар 2012, 03:25) - anonymous [нерегистровани]

Ma naj bolja balada sa prostora Ex YUG

Sara svaka cast odlicna pjesma lijep glas i spot je prekrasan.

Sara sve naj bolje u Bakku uz tebe smo ima da glasam samo za tebe zato sto si lijepa i imas lijep glas ;)