Нова деца – Сања Илић и Балканика

Нова деца – Сања Илић и Балканика, музика: Сања Илић, Татјана Карајанов Илић, текст: Даница Крстајић, аранжман: Дарко Димитров

НОВА ДЕЦА

Свет је наш и време престаје да жури кад... си са мном ти.

Свет је наш и с осмехом се будим зато што... постојиш ти.

Све је јасније, сунце сија другачије.

Свет је наш и нова деца с нама стварају бољи свет.

English

Сања Илић & БАЛКАНИКА, извођач песме "НОВА ДЕЦА"

Музичка група "Сања Илић & БАЛКАНИКА" већ годинама ствара и повећава популарност на Балкану и у свету. Аутор и вођа групе, композитор Александар Сања Илић, води од почетка рачуна да се у групи нађу музичари који свирају старе инструменте Балкана и да уз посебну пажњу те инструменте укомпонује у модеран поп-рок звук групе. Музички стил Балканике је оргиналан звук комбинован са елементима светске музике заснивајући се на снажном и исконском ритму Балкана са модерним приступом и сензибилитетом.

За само последњих неколико година група је имала више него успешне концерте у Москви, Лондону, Америци,Канади, Јужној Кореји, Индији, Пакистану, Египту, Мексику, Кини , Белгији, Холандији, Пољској, Словенији, Аустрији, Тунису, Алжиру, Црној Гори, Босни, Турској, Румунији ...

Оригиналан састав Балканике је 9 музичара (6 свирача, један мушки и два женска вокала) којима се прикључују два трубача и један женски вокал. Женски етно вокали са мушким снажним рок вокалом у комбинацији са електроником и балканским етно инструментима дају модеран звук који се први пут чује на снимцима групе. Можемо слободно рећи да је звук и светски и балкански. На овогодишњој Беовизији наступају са нумером "Нова деца".

АЛЕКСАНДАР САЊА ИЛИЋ, аутор песме "Нова деца" рођен је у Београду. Музиком се бави од ране младости а први професионални корак је у дванаестој години, када пише композицију "Униформе" и коју на ТВ Београд изводи глумац и певач Драган Лаковић. Од Драгана Лаковића, те далеке 1963. године, добија бомбоњеру на поклон и то сматра својом првом наградом.

Са шеснаест година се пријављује на домаће такмичење за "Песму Евровизије" и тако постаје најмлађи композитор, учесник домаћег избора за "Песму Евровизије", свих времена. Композицију "Песник мира", тада у Скопљу, певала је Лола Новаковић.

Већ као студент, оформио је музичку групу "Сан" са којом постиже своје прве успехе и као композитор и као инструменталиста. Прави успеси долазе на фестивалима и плочама, где Сањине композиције певају врхунски југословенски певачи. На свим југословенским фестивалима добија награде, а 1982. године са песмом "Хало, хало" побеђује на домаћем такмичењу за "Песму Eвровизије" и са групом "Аске" одлази у Херогејт, Енглеска.

1984. године, композиција "Принцеза" коју су певали Дадо и Слађана постаје песма и хит године, касније хит деценије, а пре неколико година је изабрана за најлепши југословенски дует 20-ог века. Паралелно са фестивалима ради музику за позоришне представе, филмове и ТВ серијале.

Сањина група Балканика, имала је концерте на свим континентима. На тај начин је на најлепши начин представио свету, део културног наслеђа и музике Србије. Сања Илић има статус Истакнутог Уметника, члан је Геме, АФУН-а (Академије филмске уметности и науке) и Удружења Композитора Србије и у неколико сазива је био у његовом председништву. Са Балкаником континуирано изводи концерте по целом свету.

ТАТЈАНА КАРАЈАНОВ ИЛИЋ, ауторка песме "Нова деца" рођена је у Леверкусену, Немачка, 1974. године. Живела је дуго у Новом Саду а последње три године живи и ради у Београду. Музиком се бави у оквиру терапеутског рада. Проучавајући звук и фреквенције и истражујући дејство музике на психофизичко стање човека, од 2010. године активно креира терапеутску музику. Урадила је два ауторска албума: "Музика сфера" и "Мудрост Шуме", који спадају у домен World Music.

Татјана Карајанов је након студија економије и социологије наставила са дугогодишњим хомеопатским студијама. Завршила је четворогодишње студије у белгијском Центру за класичну хомеопатију (ЦКХ) у Новом Саду, двогодишње студије у лондонском Интернационалном колеџу за класичну хомеопатију (ЛИЦХ)" у Београду и мастер студије бомбајске Академије напредне хомеопатије "The Other Song".

Иза себе има 13 година хомеопатског искуства и предавач је у школи хомеопатије "Hahnemann" у Новом Саду. Поред своје хомеопатске праксе активно се бави музиком и до сада је имала бројне концерте медитативне ауторске музике.

Познанство и брак са композитором Александром Сањом Илићем донело је сарадњу на новим музичким пројектима. Татјана је коаутор песме "Нова деца" коју ће Балканика извести на Беовизији 2018. Тренутно је на студијама психологије на Универзитету Сингидунум, Факултет за медије и комуникације.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. феб 2018, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Nova deca

"Nova deca"je najbolja pesma koja treba da nas predstavlja na Evroviziji,najbolji ste!!!!!!!:-)

(понедељак, 12. феб 2018, 11:41) - anonymous [нерегистровани]

Svatovi su bolji

Najbolja pesma po kvalitetu, ali mislim da bi bolji rezultat u Portugalu donele pesme Svatovi I Zemlju cuda nego Nova deca.

(субота, 10. феб 2018, 01:16) - Dorotea [нерегистровани]

Pobednik

Ovo je definitivno pobednička pesma ! Ima sve što je potrebno da nas dostojno predstavi u Portugalu. Fenomenalan spoj etno i moderne muzike BRAVOOOOO <3