Песма за тебе – Сашка Јанкс

Песма за тебе – Сашка Јанкс, музика: Сашка Јанкс, Марко Николић, текст: Сашка Јанкс, аранжман: Сашка Јанкс, Марко Николић

ПЕСМА ЗА ТЕБЕ

Било је давно,
то јутро рано,
Још ме све ствари
на старо време сећају.

Очи те траже,
ал' руке празне,
играма сенки
нашој се причи враћају.

Сама не умем,
и још не разумем
зашто те нема,
што је овој срећи крај?

РЕФ:
И још те сањам,
и мислим на тебе...
Душа и тело
једно су цело
само у сну.

И још те сањам
и мислим на тебе,
ал' све ми је празно
од када ти ниси ту.

English

Александра Сашка Јанковић, извођач, аутор музике,текста и аранжмана за песму „Песма за тебе"

Александра Сашка Јанковић рођена је у Смедереву. Од малих ногу учествује и осваја награде по многим дечјим фестивалима широм земље. Од шеснаесте године креће да наступа и на фестивалима за одрасле, и ван граница Србије, не само као извођач него и као аутор.

Певала је химну Србије на отварању и затварању Европске олимпијаде младих (2007.) и на Универзијади (2009.) које су се одржале у "Београдској арени". Химну Србије изводила је и на многим дочецима после успеха наших генијалних спортиста организованим испред Скупштине града.

На фестивалу "ПАНмјузик" (2008.) осваја награду за најбољег дебитанта, а 2009.године била је финалиста "Беовизије" са песмом "Научи ме". Године 2013. осваја треће место на "Беосонгу" са песмом "Дуга у твојим очима", а на фестивалу "Стари град" (Нови Пазар, 2014.) осваја прво место и награду за најбољи текст.

Као пратећи вокал и плесач наступила је чак три пута за Србију на "Евровизији", и то 2010. у Ослу, 2011. у Дизелдорфу и 2015. у Бечу.

Са једним од најпознатијих гитариста Аустрије, господином Хари Стојком, наступила је као гост у мају 2017.године на чувеном отварању "Бечких недеља културе" у престоници Аустрије чији је домаћин била Кончита Вурст, победник Евровизије 2014. године, а потом наступила са Хари Стојком и у октобру на његовој турнеји која је имала финале у чувеном бечком "Конзертхаус"-у.

Годинама пише музику и текстове како за себе, тако и за многа друга имена. Има преко петнаест година искуства у студију, и мноштво својих синглова. На овогодишњој Беовизији наступа са нумером " Песма за тебе".

Марко Николић
Марко Николић је аутор музике,текста и аранжмана за песму „Песма за тебе"
Рођен је у Нишу 1977. године где је завршио средњу музичку школу - теоретски одсек. Дипломирао је на одсеку за џез и соло певање на Академији у Грацу, Аустрија.
Од раног детињства се бави компоновањем и у дуету "Мармаја" са сестром Мајом и осваја разне награде на дечјим фестивалима широм бивше Југославије.

Учествовао је као пратећи вокал на Евровизији 2015. године у Бечу, као и 2017. године у Кијеву.

Снимио је и издао два соло албума.

Од 2000. године је активан као композитор, текстописац и продуцент у свом студију у Бечу, а сарађивао је са многим познатим именима са домаће и стране сцене. Тренутно завршава свој албум на енглеском језику за страно тржиште.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 21. феб 2018, 01:07) - anonymous [нерегистровани]

Odlicna pesma, aranzman...

u stilu Mariah Carey, cak ima dosta toga sto podseca na njene pesme, pomalo irskih nota ali nema veze, ovo je pesma ok za evroviziju, konacno nesto normalno...