Јутрос (Сватови) – Бибер и ди-џеј Нико Браво

Јутрос (Сватови) – Бибер и ди-џеј Нико Браво, музика: Растко Аксентијевић, текст: Никола Буровац, аражман: Борис Крстајић.

СВАТОВИ

Јутрос сузе нисам крила

Јутрос сам заборавила

Јутрос су ми јавили

Леле ова душа болна

Леле то је судба моја

Јутрос су ми јавили

Драги драги болна сам ти

Ти ме више немој звати

Џаба ми је све кад ме не волиш

Драги драги на твом прагу

Сватови су и певају

Џаба ми је све кад ме не волиш

Џанум нека фрула свира

Џанум нек ти срце дира

Џанум ....

English 

БИБЕР, извођачи песме „СВАТОВИ"

Један од домаћих музичких састава који на врхунски начин креира и изводи музику која је вешт спој популарних и традиционалних жанрова свакако је - Бибер. Заштитни знак овог чак седмочланог бенда био је и остао њихов први сингл "Где си био јаре моје", настао у сарадњи са Јеленом Томашевић. Први албум групе Бибер проглашен је најбољим етно издањем 2004. године, а нумере са овог више него успешног издања нашле су се и на престижним светским музичким компилацијама ‘'Буда бар 8'' и ''Балкан битс 2!

Бибер су: Растко Аксентијевић (композитор, тамбуре, шаргија, саз, гитаре, клавијатуре, програминг); Милорад Коцић (клавијатуре, програминг, микс), Калина Панић (вокал), Небојша Брдарић (фруле, кавал, дудук), Вук Бурсаћ (електрична гитара, програминг, микс); Дамјан Аксентијевић (вокал, тамбуре) и Горан Шимпрага (микс).

Бенд Бибер континуирано сарађује са бројним колегама-музичарима, а последња у низу сарадњи групе Бибер јесте са домаћим ДЈ-ем који наступа под именом ДЈ Нико Браво. Као интерпретатор и аутор имао је успешне наступе на музичким фестивалима у земљи и региону . Продуцент је трубачког оркестра Балкубано који изводи музику која спаја латино кубано ритмове са домаћим мелосом. Поред тога, ДЈ Нико Браво сарађивао је и са познатим светским ДЈ-ем Себастиан -ом на хит нумери "Свич". На овогодишњој Беовизији група Бибер и ДЈ Нико Браво представљају нам се у интригантној етно - дип хаус музичкој фузији са нумером "Сватови".

Растко Аксентијевић, аутор песме „Сватови"

Реч је о човеку из сенке, школованом музичару, композитору, инструменталисти, аранжеру и музичком продуценту који је годинама уназад сарађивао са бројним великим именима наше музичке сцене. Његове композиције освајале су награде на фестивалима широм региона. Поред „лаких нота", он је аутор и примењене музике и потписује звучну слику неких светски чувених видео игрица, али и телевизијских и филмских форми. Шира публика углавном препознаје Растка Аксентијевића као идејног творца етно-поп пројекта „Бибер" (чије песме су се нашле на престижним компилацијама „Буда бар" и „Балкан бит Србија соундс глобал") и члана састава „Запис".

Корнелије Ковач, Александра Ковач, Јелена Томашевић, Жељко Јоксимовић, Кики Лесендрић, Марија Шерифовић, Сања Илић,Тања Савић, Хари Варешановић... неки су од многих сарадника Растка Аксентијевића који за тог свестраног и умешног музичара имају само речи хвале.

Са разним саставима имао је бројне наступе у земљи и иностранству (Европа, САД, Русија, Мексико...) као и на песми евровизије у Истамбулу 2004. Године. 

број коментара 0 Пошаљи коментар