Obrati pažnju!

Da li je kvalitet vazduha u Boru najlošiji u Srbiji?

Mnogi naši slušaoci, godinama se žale na vazduh u ovom gradu. Kako saznajemo od građana Bora, medija i pojedinih organizacija koje se bave ekologijom, pogoršanje je nastalo sa promenom uprave RTB Bor. Ko je krivac za problem izuzetne zagađenosti vazduha u ovom gradu, manje je važno pitanje od onog kojim se danas bavimo, a to je - kako živeti tamo gde su u vazduhu često prisutne čak i čestice arsena, a količina sumpora je neretko iznad granice dozvoljenog. Saveti će pomoći i građanima drugih gradova, među kojima je i Beograd, koji je poslednjih dana ponovo uvršten među najzagađenije prestonice sveta.
Vreme posvećujemo i temama koje relaksiraju i pomažu da prebrodimo muke sa toksičnom sredinom oko nas.
Izdvajamo „Kulturni vodič”, „Priče o pesmama" i specijal posvećen 50. rođendanu „Dvestadvojke”.
Podsećamo se i važnih događaja iz sveta muzike vezanih za 11. decembar, pominjemo „Zabranjeno pušenje”, „Motli Kru” i druge.

Pred kraj emisije saznajemo novosti sa beogradskih ulica od Jovane Zec. 

Voditelj Ružica Vrhovac
Reporter Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]