Obrati pažnju!

Dabar kao neobična štetočina u Srbiji.

Ova pametna i vredna životinja, vezuje se za severnoamerički kontinent, ali, sticajem okolnosti, polako postaje tema vesti u našoj zemlji, i to zbog štete koju može da napravi. Dabar je, naime, autohtona vrsta sa ovih prostora ali je zbog ljudskog nemara nestao pre jednog veka. Nedavno je vraćen u Vojvodinu gde se namnožio i počeo da pravi probleme poljoprivrednicima. Dabar nije jedina životinja koja živi kod nas, a za koju većina ne zna da je strogo zaštićena zakonom. O ovome razgovaramo sa dr Milanom Paunovićem, direktorom Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

U nastavku vas pozivamo da se pridružite istraživačkoj ekspediciji Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koja trenutno boravi i prikuplja podatke na Goliji.

U „Vremenskim kapsulama” pominjemo Bitlse, Lisu Stensfild i Džoa Volša, a pred kraj sata saznajemo novosti sa ulica Beograda od Jovane Zec.

Voditelj Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]