Obrati pažnju!

Predstavljamo vam skorašnji izum – muzičku košulju.

Zvuk je vibracija na određenoj frekvenciji koju, prenošenu vazduhom, prima naša ušna membrana. Međutim, nije svačiji sluši aparat jednako u stanju da te podatke primi i obradi. Naučnici su zato proizveli odeću koja zvuk pretvara u drugačije vibracije, one koje osetimo. Tako, osobe oštećenog sluha kroz osećaj dodira mogu da dožive muziku. Pametna odeća, nazvana „Sound Shirt”, odnosno „Muzička košulja” omogućava da osetimo muziku - na svojoj koži. Na početku emisije pričamo detaljnije o tome kako u praksi funkcioniše „muzička košulja”, a zajedno ćemo pokušati da smislimo još korisnih ali i neobičnih primena za ovaj pronalazak.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana, poput Beogradskog džez festivala koji počinje danas. Slušaćemo pesme nekoliko muzičara rođenih na današnji dan i albuma koji obeležavaju godišnjicu objavljivanja. Tu je i pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o pesmama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]