Obrati pažnju!

Šta kada autentično novinarstvo – nije to?

Ko bi još posumnjao da je dugogodišnji novinar nemačkog magazina Špigl, Klas Relocijus, nagrađivan i poznat, zapravo moderni baron Minhauzen?

Honorarac „Špigla”, novinar Huan Moreno pokrenuo je aferu „Relocius”. Iz štampe je upravo izašla njegova knjiga „Hiljadu redaka laži”, o usponu i padu „Špiglovog” novinara Klasa Relocijusa koji je sa reportažama u mešavini laži, bajke i falsifikata u pet godina pokupio oko 40 nemačkih, evropskih i svetskih nagrada za „autentično novinarstvo”. Producentska kuća „Ufa” iz Potsdama je već otkupila filmska prava na priču o „modernom Minhauzenu”. Na početku emisije vam prenosimo detaljnije šta je Relocijus sve fabrikovao, a diskutujemo i o tome kako danas uopšte verovati novinarima i hroničarima dešavanja oko nas.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana. Slušaćemo pesme nekoliko muzičara rođenih na današnji dan, tu je i pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o pesmama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]