Letnja bašta

Da li biste voleli da vežbate neki strani jezik ili pomognete drugima da govore jezik koji vi znate?

Takvu priliku svima koji su zainteresovani besplatno nude Božidarac Language cafe i Italijanski institut za kulturu. Kako izgledaju ovakva druženja i kakve sve mogućnosti otvaraju saznaćete u Letnjoj bašti.
Vodimo vas i u Rajačke pimnice, nadaleko čuveno vinsko selo na krajnjem istoku Srbije. Na području Negotinske vinske krajine koja je poznata po bogatim vinogradima još iz rimskog vremena, seosko stanovništvo je, baveći se vekovima vinogradarstvom, osnivalo posebna naselja u blizini svojih stalnih prebivališta. Ta naselja su dobila naziv „pivnice” a lokalno stanovništvo ih naziva „pimnicama”. Odakle taj naziv, kako su pimnice nastale, kako se spravlja vino, da li postoje sorte specifične samo za ovaj kraj? Zašto je u selu Rajac ostalo samo 150 ljudi, kako se vinogorje od nekadašnjih 800 hektara svelo na 80 i zašto ovaj jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma, mada predstavljan kao turistički biser Srbije ipak nije u stanju u kakvom zaslužuje da bude?

Voditelj: Ivana Vesić

broj komentara 0 pošalji komentar
Letnja bašta Letnja bašta

Autor:
Radio Beograd 202

Do jeseni, otvaramo vrata Letnje bašte! Teme koje najviše volite da čujete, ali sa vedrijim, opuštenijim i zabavnijim osvrtima. [ detaljnije ]