Obrati pažnju!

Oštećeni mostovi i putevi, stotine poplavljenih domaćinstava, pokrenuta klizišta, poljoprivredna zemljišta pod vodom – ovo je posledica poplava koje su pogodile Srbiju. Kraljevo, Guča, Lučani, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Trstenik, Knić, Arilje, Tutin, Novi Pazar i Sremska Mitrovica bili su najugroženiji.

Voda se povlači, a ostaje da se utvrdi materijalna šteta. Šta je sa nasipima, sa klizištima, odštetama, da li su čišćeni kanali koji treba da primaju višak vode kada dođe do obilnih kiša? Koje pouke smo izvukli 2014. a sada popravili, a koje ne? U prvom satu emisije prenosimo vam aktuelne informacije o vodostajima reka i o stanju u ugroženim naseljima u Srbiji.

U nastavku emisije pričamo o dunavskim ostrvima kod Pančeva, koja su postala zaštićeno prirodno dobro, na radost tamošnjih biljnih i životinjskih vrsta, a posredno i ljudi. Sem preporuka za izložbe, koncerte, predstave i druge događaje širom Srbije, pričamo i o novostima u digitalnom svetu - da li je kompaniji Huavej opala popularnost u Srbiji? Pevaču i vođi grupe „Parni valjak” Akiju Rahimovskom posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula” jer danas puni 64 godine. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]