Obrati pažnju!

Šesta tribina u okviru ciklusa Nije filozofski ćutati - „Ekološki protesti i ekološka svest u Srbiji“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu bila je posvećena sve masovnijim protestima građana širom Srbije izazvanim višegodišnjim i svakodnevnim ekološkim problemima sa kojima se suočavaju.

Prenosimo vam najvažnije delove tribine čiji učesnici su bili: prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu i aktivista u pokretu „Stop MHE”, Oliver Ilić - aktivista i predstavnik neformalnog udruženja građana „Savski nasip” i Dragan Simić, ornitolog, eko-aktivista i pokretač peticije „Spasimo Beljaricu - beogradsku Amazoniju”.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a rubriku „Vremenska kapsula” posvećujemo Česteru Beningtonu, pevaču grupe Linkin Park koji bi danas napunio 43 godine. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]