Širom zatvorenih očiju

Svi hitovi Evrosonga!

Pesma Evrovizije ili popularno zvani Eurosong je godišnji festival zabavne muzike takmičarskog karaktera na kome učestvuju predstavnici zemalja čije su nacionalne televizije članice Evropske unije za radiodifuziju.
Evropska unija za radiodifuziju osmislila je Pesmu Evrovizije po uzoru na popularni festival Sanremo, a prvo takmičenje je održano 1956. godine u Luganu - Švajcarska. Od tada broj zemalja učesnica se stalno povećavao, format takmičenja i glasanja menjao, ali popularnost festivala je i dalje trajala.
Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije 2018. biće održano u Lisabonu. Polufinalni nastupi su 8. i 10. maja, a finalno veče 12. maja.

Boje Srbije braniće grupa Balkanika sa pesmom Nova deca.
U Noćnom programu imaćemo prilike da čujemo pesmu koja će nas predstaviti na ovom prestižnom takmičenju, zatim numeru koja se na kladionici kotira kao favorit, ali vratićemo se i malo u prošlost. Podsetićemo se najvećih hitova Evrosonga, a imaćete prilike i da čujete gde su danas velika imena koja su uzimala učešće na ovoj manifestaciji i šta rade.
Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Autor i voditelj: Tanja Gajović
Muzički urednik: Nebojša Sabovljević

broj komentara 0 pošalji komentar