Kibicfenster

Pogled u blisku budućnost i najava događaja u kulturi

Aktuelni kulturno-umetnički događaji iz oblasti muzike, filma, popularne kulture, pozorišta i vizuelnih umetnosti tema su i današnjeg kulturnog vodiča Radio Beograda 2. Urednice našeg programa, kroz najavu predstojećih manifestacija, sugerišu šta bi trebalo gledati i slušati.

Gošća emisije biće Nevena Vukes, mlada glumica koju je širi auditorijum upoznao u jednoj od glavnih uloga u seriji emitovanoj na RTS-u „Cvat lipe na Balkanu". Povod za njeno gostovanje je dvojak: jubilej putujućeg pozorišta „Vihor", čiji je osnivač i jubilarno izvođenje jedne od predstava ovog teatra. Tema razgovora biće upravo fenomen putujućeg pozorišta i motivacija mladih umetnika za ovaj vid profesionalnog angažmana.

Urednik i voditelj emisije Ljubica Krminac.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kibicfenster Kibicfenster

Autor:
Grupa autora

U nekoj vrsti kulturnog informatora za nedelju koja je počela, čućete argumentovan izbor i preporuku novinara i urednika RB 2 iz događaja u kulturi koji su u ponudi u toj nedelji. Svaka emisija ima i gosta (goste), čiji izbor diktira aktuelnost – to je neko ko nešto radi u toj nedelji ili je vezan za neki projekat koji je u toku. [ detaljnije ]