Kulturni krugovi

Magazin kulture Radio Beograda 2

Današnja emisija donosi nam podsećanje na velikog fantazmagoričnog pisca Milorada Pavića. Naime, sinoć je u Kolarčevoj zadužbini održano veče sećanja na ovog osobenog pisca povodom devedeset godina od rođenja i deset godina od smrti. Čućete kako su o njemu govorili Milica Mustur, Radovan Beli Marković i Aleksandar Jerkov.

Čućemo kakav je utisak ostavila slavna violinistkinja Vanesa Mej, koja je sa kamernim ansamblom, u okviru programa 51. BEMUS-a nastupila sinoć u Centru Sava. Govorićemo i o tribini koja je pod nazivom Good luck with that/Književnost na filmu održana u Kulturnom centru Beograda.

Biće reči o pozorišnom festivalu Joakim Interfest, a najavićemo i premijeru predstave Travnička hronika u Srpskom narodnom pozorištu. Bavićemo se i izložbom Prošireni vidici Fernanda Francisa u Galeriji RTS-a.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]