Čekajući vetar

Ekološki magazin

Obeležen je još jedan Svetski dan zaštite ozonskog omotača. Kao jedan od njegovih velikih neprijatelja - freon je odbačen, pa novi uređaji za grejanje i hlađenje sadrže prirodna rashladna sredstva koja ne zagađuju, ali su zapaljiva. Srbija još nema sertifikovane servisere uređaja nove generacije, ali sprovedene su prve obuke. Zašto je ovo kašnjenje problem i šta treba da znamo o propanu, ukoliko kupujemo klimu ili frižider?

U Skupštini Srbije održano je javno slušanje o stanju voda. Najbolje je tamo gde ima najmanje ljudskog uticaja; potrebna nam je ekonomska cena vode, bolja kanalizaciona mreža, prečistači otpadnih voda i - hvala Dunavu što je u stanju toliko toga da odnese. A moralo bi drugačije i bolje.

U Beogradu je održan protest u organizaciji Pokreta Odbranimo reke Stare planine. Više od hiljadu prisutnih još jednom je reklo NE izgradnji derivacionih mini hidroelektrana.

Prirodnjački muzej u Beogradu, organizovao je, osamnaest put u Srbiji, Noć slepih miševa. Ako i dalje imate predrasude u vezi sa ovim životinjama, pomislite da ne može da vas ugrize toliko komaraca koliko oni mogu da ih pojedu.

Renovirani Trg Republike na kratko se zazeleneo, u akciji u kojoj su građani donosili biljke od kuće, sa veoma jasnom porukom.

Autor i voditelj: Aleksandra Vukićević

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]