Pozitivna trema

Razgovor sa Dušanom Svilarom

Rođen je 1990. godine u Subotici. Studirao je u klasi Anete Ilić, na Katedri za solo pevanje FMU, gde je završio osnovne i master studije. Diplomirao je ulogom Lenskog iz opere „Evgenije Onjegin" P.I. Čajkovskog. Do sada je tumačio i ulogu Alfreda u opereti „Slepi miš" Johana Štrausa Mlađeg (u režiji Vladana Đurkovića i produkciji pozorišta Dadov), kao i rolu Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu ,,Tajna Crne ruke" (u režiji Ljubiše Ristića i produkciji KPGT). Najnoviji angažman jeste uloga Fantoma u Veberovom mjuziklu „Fantom iz Opere", u Pozorištu na Terazijama.

Nastupa kao solista sa orkestrom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički", novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu. Učestvovao je i osvojio mnoge nagrade na brojnim muzičkim festivalima u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji i u Rusiji.

Autor emisije: Ana Ćirica

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. sep 2019, 20:50) - Ksenija [neregistrovani]

Dusan Svilar

Prvi put kad sam ga videla Dusana Svilara i cula u ZVEZDAMA GRANDA, znala sam da ce pobediti. I pobedio je, jako mlad. Njegova skromnost i ponašanje, kazuju da ima nade za mlade talente. Njegovo vreme tek dolazi.

Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]