Kulturni krugovi

Magazin kulture Radio Beograda 2

Današnji Kulturni krugovi biće jednim svojim segmentom posvećeni nagradi za najbolju putopisnu knjigu, koja nosi ime Ljubomira P. Nenadovića. Ovogodišnji laureat, kome je danas u porti crkve u Brankovini dodeljena nagrada je Aleksandar B. Laković, autor dela Hilandar i Sveta Gora između mita i istorije.

Naša emisija Na tri vode obeležava tri godine postojanja, a u današnjim Krugovima čućemo zvučni zapis sa konferencije koja je tim povodom održana.

Bavićemo se i Novosadskim strip vikendom, koji se odvija u okviru Kaleidoskopa kulture, i koji u Novi Sad dovodi goste kakvi su Tjeri Žor, Alen Ćurčin, Istok Sitar, Petar Meseldžija, Gradimir Smuđa...

Približava nam se BITEF, pa će biti reči i o ovom teatarskom festivalu, kao i o novoj knjizi Zorana Ćirića pod nazivom Lanac slobode.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]