Autogram

MAREN MARE: KARAKTERNI KOMADI

Mada je komponovao četiri opere, Maren Mare je prvenstveno upamćen po 600 kompozicija za različite kombinacije instrumenata sa bas-violom. Kada su sakupljana u veće celine, ova dela objedinjavana su u francuskoj tradiciji kolekcija različitih komada, u zbirkama različitog obima, sastavljenim od igara, fantazija, čakoni, ronda i karakternih komada.

U današnjem AUTOGRAMU predstavićemo Mereove karakterne komade: to su kratka, živopisna dela koja imaju deskriptivne nazive, kao što su "Ljudski glasovi" ili "Marš Persijanaca", sa programskim zahtevima koji pored tonskog slikanja uključuju i naratora.
Slušaćete ih u sugestivnom i naturalističkom tumačenju koje su ostvarili: recitator Fransoa Foše, Alba Frezno, viola da gamba, Tomas Bojsen, teorba i gitara, Mici Mejerson, harpsikord, Pedro Estevan, udaraljke i Huan Karlos de Mulder, gitara.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar
Autogram Autogram

Autor:
Ivana Komadina, Gorica Pilipović, Maja Čolović Vasić, Zorica Premate i Radoš Mitrović

U AUTOGRAMU predstavljamo značajna dela koja najpotpunije reflektuju domete i umetničku ličnost nekog autora u pojedinim segmentima njegovog opusa. [ detaljnije ]