Pozitivna trema

Razgovor sa Kristinom Ašković.

 Muzičko školovanje započela je svirajući harmoniku u OMŠ „Stanislav Binički", a nižu i srednju školu solo pevanja završila je u klasi Marine Trajković Bidžovski u MŠ „Kosta Manojlović". Potom je upisala FMU (klasa R. Bakočević), a od treće godine studija bila je u klasi Nikole Mijailovića, gde je i diplomirala 2009. godine.

Tokom školovanja i studiranja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima (Republičko takmičenje, takmičenja „Petar Konjović", „Lazar Jovanović", „Duško Cvejić"), a bila je i polufinalista svetskog takmičenja „Marija Kalas" u Atini. Usavršavala se i na majstorskim radionicama istaknutih pedagoga i vokalnih umetnika, među kojima su Marijana Mijanović, Zoran Todorović, David Bižić, Olivera Miljaković, Darina Takova, Danica Mastilović, Snežana Stamenković. Kao solista, održala je brojne nastupe širom Srbije, Grčke, Mađarske, Rusije, Crne Gore i SAD. Bila je angažovana i u Mešovitom horu RTS, te kao solista i član hora Umetničkog ansambla Vojske Srbije „Stanislav Binički".  

Ostvarila je i dugogodišnju i vrlo uspešnu pedagošku karijeru, a od 2013. godine predaje u MŠ „Josif Marinković" u Beogradu.

Autor emisije: Ana Ćirica

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]