Čekajući vetar

Ekološki magazin

Pokret Odbranimo reke Stare planine i ubuduće će nastupati u javnosti pod tim imenom, ali zvanično su u APRu registrovani kao Odbranimo reke Srbije, jer je prvo ime zauzeto. Nije zauzeto zato što je često, pa se - eto desilo da se neko već tako zove. Nije se desilo - namerno se neko registrovano i zauzeo ime koje je postalo brend. U međuvremenu, zakoni koji uređuju oblast izgradnje mini hidroelektrana, a koji pojedinačno imaju svoja imena i pišu se velikim slovom, svedeni su na zajedničku imenicu i bačeni na gomilu za nekorišćenje. Iz Rakite su u Beograd još jednom došli ekološki aktivisti da pozovu državu da reaguje.

Ima i Beograd svojih problema. U Košutnjaku se seče drveće zbog planirane izgradnje veštačke stene. Građani koji se protive projektu kažu da je građevinska dozvola falsifikat. Uzbuđeni su zbog otkrića, očekujući da se stvari dalje razvijaju kao u svakoj prav(n)oj državi.

Sunce će se jednom potrošiti, ali imamo na raspolaganju bar još tri do četiri milijarde godina. Još dugo ćemo svakog leta slušati kako moramo da se štitimo od UV zračenja. Razapeti između ljutnje zbog cena "mazalica" i straha da nismo dovoljno oprezni, hajde bar da naučimo osnovne informacije o ovom zračenju bez koga, ipak, ne bi bilo života.

Čućete i korisne savete za letovanje sa bebom, kao i kako da vam hrana ostane izvor zadovoljstva, a ne otrova i zaraze.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]