Kon anima

Gost emisije je Goran Krneta, bas

Emisija Kon anima biće zanimljiva našim slušaocima jer je gost prvi solista opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, bas Gorana Krneta.

Osim činjenice da nemamo često priliku da slušamo jednog basa mora se napomenuti da je i muzički repertoar za ovu boju glasa zanimljiv i interesantan. To se na primer može reći za jednu ariju Leporela iz Mocartove opere Don Đovani ili za ariju Gremina iz opere Evgenije Onjegin, Petra Iljiča Čajkovskog. Pored toga, Krneta je zanimljiv sagovornik od koga se mogu saznati mnoge pojedinosti vezane za njegov vokalni fah,  kao i za način rada kojim on ostvaruje svoje likove na sceni. Pored Mocarta i Čajkovskog u muzičkom delu će biti emitovane arije iz opera Đuzepa Verdija i Đoakina Rosinija kao i jedna oratorijumska arija iz Hajdnovog vokalno-instrumentalnog dela Stvaranje sveta.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kon anima Kon anima

Autor:
Vladislava Vukolić

Kon anima je posvećena operi. Portreti umetnika, zanimljivosti iz sveta opere, anegdote i operske zvezde, osvežavaju ovaj svojevrsni radio vodič kroz zahtevni svet muzičke scene. [ detaljnije ]