Pozitivna trema

Razgovor sa Višnjom Dimitrijević

Bogat razvojni put ove umetnice kretao se od plesa, preko klavira i čembala, do horskog i solo pevanja i dirigovanja u crkvi.

Višnja Dimitrijević je diplomirani muzički pedagog koji obavlja funkciju drugog alta u Horu Radio-televizije Srbije. Aktivna je i kao dirigent crkvenog hora pri crkvi Sv. Pantelejmona u Mirijevu. Pored duhovne muzike i zahtevnog raznolikog repertoara Hora RTS-a, posebnu naklonost neguje prema ranoj muzici, kojom se bavi kao aktivan pevač ansambla VisAntiqua, pod umetničkim rukovodstvom Jelene Teofilović. Nekadašnji je član vokalnog ansambla Arhangeli (umetnički rukovodilac - Radmila Stevović), vokalnog trija Alliluia (umetnički rukovodilac - Milica Radivojević) i mešovitog kamernog hora Beli anđeo (umetnički rukovodilac - Katarina Božić).

Autor emisije: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]