Kod dva bela goluba - Miloš Crnjanski (DVD izdanje)

U Kamenoj sali Radio Beograda predstavljeno je DVD izdanje „Kod dva bela goluba: Miloš Crnjanski - 125 godina seoba, lutanja,nemira..."

U programu su učestvovali: Milo Lompar, Mirjana Popović Radović i Milisav Savić

Glumci: Jadranka Selec i Milan Caci Mihailović

Voditelji: Tamara Krstić i Vojislav Karanović 

Tokom prošle godine, Prvi program Radio Beograda je okviru emisije „Kod dva bela goluba" Zabavno-humorističke redakcije, obeležio jubilej-125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog. Kroz serijal emisija, na osnovu kojeg je nastalo i DVD izdanje, pokušali smo da osvetlimo stvaralaštvo našeg velikog pisca i da na osnovu ključnih reči njegove književnosti, ali i njegovog života, odgovorimo na pitanje: Ko je bio Miloš Crnjanski?

Zaviriti u „beskrajan krug" književnog stvaralaštva Miloša Crnjanskog značilo je osloniti se i na njegovu poeziju, prozu, putopise i drame, i pronaći niti koje ih povezuju.

O seobama, lutanjima i nemirima Miloša Crnjanskog, u emisijama su govorili: Milo Lompar, Mirjana Popović Radović, Milisav Savić, Gorana Raičević, Zorica Nestorović, Jasmina Ahmetagić, Vida Ognjenović, Ivana Dimić, Predrag Petrović, Branko Vraneš, i Vasa Pavković.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kod dva bela goluba Kod dva bela goluba

Autor:
Tamara Krstić

Od svog početka, 1968. godine, pa do danas emisija Kod dva bela goluba priča priče o starom Beogradu, njegovim žiteljima, pojavama i događajima, ali i priče o prošlosti ostalih mesta Srbije, i o svemu onome što predstavlja živo jezgro naše tradicije. [ detaljnije ]