Uhvati dan

Zlatarski sir je jedan od 30 prehrambenih proizvoda u Srbiji koji nose oznaku „zaštićenog geografskog porekla“. Na ovoj listi se našao zahvaljujući radu i naporima koje je uložila Milanka Trtović, iz sela Akmačići, kod Nove Varoši.

U goste nam dolazi Nenad Radović, glumac, reditelj, osnivač i direktor Studija Centar koji u saradnji sa Domo omladine u Beogradu organizuju prvi festival edukativnih predstava za mladu publiku - Angažman fest.

U Kikindi se ove nedelje obeležava vredan jubilej 65 godina rada kikindskih vrtića. Među njima je i predškolska ustanova "Dragoljub Udicki" koja je zvanično svrstana među najbolje ustanove ove vrste u Srbiji.

Ovog jutra iz Šapca nam stiže priča o saradnji učenika kulinarstva iz Srbije i Hrvatske, a u Pirotu je otvoren Centar za podršku učenju i rani razvoj romske dece.

Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, podsetiće nas da se privodi kraju sedmi po redu konkurs za kupovinu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Ovog jutra biće reči i o izložbi Prve školovane žene Srbije, kao i o izložbi Vajanje kroz vreme: Evropska skulptura sa kraljevskog dvora.

Sa vama Biljana Šujdović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]