Magazin na Prvom

Farmaceutski fakultet obeležava jubilej 80 godina postojanja studija farmacije u Srbiji izložbom „U apoteci kod ugarskog kralja Svetog Stefana”, koja se otvara sutra u Beogradu. Reč je o prostoru u kojem su svoje stručno znanje sticale generacije studenata Farmaceutskog fakulteta, a na izložbi će biti predstavljen restaurisan nameštaj iz istoimene apoteke iz Vršca, otvorene 1885. godine. Izložbu najavljuje Jelena Manojlović, farmaceut - kustos.

U Psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o fenomenu žudnje za romantičnom ljubavlju. Na čemu se zasniva uverenje da je romantična ljubav jedina prava vrsta ljubavi? Da li takva ljubav može da traje čitav život, i šta nam se zapravo dešava kada smo zaslepljeni zaljubljenošću? Na ova pitanja odgovara nam psiholog, Jasna Lovrić.

U galeriji Kornjača u Beogradu sinoć je otvorena izložba iz ciklusa Muzej žene, pod naslovom „Prve školovane žene u Srbiji". Izložba posvećena ženama koje su se školovale onda kada im je to bilo zabranjeno, koje su se borile za ženska prava onda kad ona nisu postojala, koje su bile vrhunske naučnice, umetnice, učiteljice, službenice i radnice onda kada nikome nije padalo na pamet ni da ih zaposli, a kamoli nagradi za njihov uspeh. Za naš program govore autorke izložbe.

U rubrici „O knjigama i piscima" predstavljamo novu knjigu Ljubice Arsić „Četiri kiše", u kojoj se prate razdoblje sazrevanja i formiranja glavnih likova u svetlu diskretnog evociranja jedne protekle epohe i nestale zemlje. O svom novom, kako ga zovu, „mediteranskom" romanu, govori autorka.

Sa vama je Dijana Ivanov Kadić.

Naslovna fotografija: pharmacy.bg.ac.rs 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]