Noćni program - Među svetovima svet

Nastavićemo da se bavimo temom otuđivanja dece, ali sada u svetlu zlostavljanja. Naši će se slušaoci setiti da nas je prošle godine tadašnji gost, Oliver Vidojević, dečiji psihijatar i psihoanalitičar, upoznao sa ovim relativno novim sindromom koji su konstruktivisti na seminaru posvećenom ovoj temi nazvali "psihološkim kidnapovanjem".

Naša noćašnja gošća, Ana Rajković, psiholog i psihoterapeut, upoznaće nas sa načinima za prepoznavanje nasilja nad decom koje su žrtve otuđivanja, kao i sa saznanjima vezanim za ovu vrstu nasilja i programima koji se primenjuju u svetu. Postoje li načini da se predvidi koji će razvodi postati "danak u krvi" i koje su mogućnosti da se interveniše kada do toga dođe.

 

U drugom satu slušaocima su na raspolaganju telefonske linije 011/322 50 99 i 011/322 52 99 kako bi se direktno uključili i obogatili ovaj naš - među svetovima svet.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog

Muzički urednik: Katarina Epštajn

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]