Magazin na Prvom

Zašto se ne smanjuje broj nesreća i pogibija na našim gradilištima? Šta predviđa novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu koji bi, prema najavama, trebalo da bude donet do kraja godine? Kako će novim propisima biti regulisano pitanje odgovornosti poslodavaca, inspekcije i angažovanih radnika? Gost: Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

Rok za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije odložen je za 31. januar naredne godine. U međuvremenu, u Velikoj Britaniji su zakazani vanredi izbori za 12. decembar. Nema sumnje, a u tome su saglasni gotovo svi politički eksperti, da će Bregzit imati uticaj i na zemlje na zapadnom Balkanu koje su u procesu evrointegracija. O Bregzitu za Radio Beograd govori profesor Džemjs Ker-Lindzi iz Londonske škole ekonomije i političkih nauka. Sa njim je razgovarala Nataša Raketić.

Divlje deponije, bačeno smeće van kontejnera, elektrane i saobraćaj glavni su zagađivači životne sredine. O tome koliko je dugačak spisak ekoloških problema i kako se rešavaju, razgovaramo sa mr Goranom Čabradijem, predsednikom Upravnog odbora Nacionalne asocijacije „Čistoća Srbije".

„Crveni krst" Srbije već nekoliko godina organizuje Festival pozorišnih predstava koje promovišu humane vrednosti. Ove godine tema je bila „Smanjenje nasilja među mladima". Priču o malim glumcima koji će svoj pozorišni debi sigurno dugo pamtiti i koji su gledaocima održali lekciju iz tolerancije zabeležila je Svetlana Mladenović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]