Sportski spomenar

Gost 381. emisije je atletičar Đorđe Majtan, početkom šezdesetih najbolji jugoslovenski skakač u vis. Sa preskočenih 2 metra i 9 santimetara 1961. je ostvario 8. rezultat u Evropi, a 15. u svetu. Sigurno bi imao zapaženiju atletsku karijeru, ali je prednost dao studiranju. Kao uspešan arhitekta kasnije je projektovao više značajnih industrijskih objekata.

U emisiji će između ostalog govoriti: o utiscima sa Olimpijskih igara u Rimu 1960-te i razlici nekadašnjih i modernih Igara. O susretu sa poljskim bokserom Zbignjevom Pjatšikovskim posle meča sa Kasijusom Klejom. Šta se dogodilo na Evropskom prvenstvu 1962. u Beogradu u momentu kada se pripremao za odlučujući skok? Kako je nastao znak tog šampionata na kom je ovekovečen njegov skok?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]