Zabavnik

Borivoje Bora Jovanović bio je doajen srpskog sportskog novinarstva. Igrao je fudbal u đačkom klubu Slavija, bio je jedan od osnivača kluba Velika Srbija, kasnije Jugoslavije. Uređivao je sportsku rubriku u Politici, bio je prvi sekretar Beogradskog loptačkog podsaveza. Pokrenuo je "Prvi sportski list", uređivao je "Sportist", kasnije nedeljnik "Sport", a 1939. pokrenuo je i bio glavni urednik "Jugoslovenske sportske revije". Bora Jovanović je bio jedini srpski novinar na prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, a u prigodnom izdanju povodom 25. godišnjice fudbalskog kluba Jugoslavija, pisao je o prvoj fudbalskoj lopti u Beogradu i o Prvoj Olimpijadi.

Objavila je 450 originalnih albuma i više od 800 ploča, računajući singlove i kompilacije, kao i preko 150 koncertnih albuma. Dobila je 300 zlatnih, platinastih i dijamantskih ploča, koje su prodate u tiražu većem od 350 miliona primeraka sa više od 1600 pesama. Peva na 15 jezika, a na albumima snimala je pesme na svega 11, dok sam govori 8 jezika. Članica je Evropskog parlamenta i radi za Unicef. Čuvena grčka pevačica Nana Muskuri.

Ljubaznošću našeg kolege Miroslava Nešića, sportskog novinara, autora čuvene emisije Sportski spomenar, koja se emituje pre Zabavnika, i autora mnogih knjiga o šahu, dobili smo sećanja našeg šahovskog majstora Bore Tota, zabeležena u listu Mat.

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Muzički urednik: Nataša Mančić

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 03. nov 2019, 22:29) - anonymous [neregistrovani]

ČAROBNI RADIO

U prkos novim tehnologijama televiziji,internetu i drugim mrežama RADIO je zs mene ostao i dalje nešto što još od detinjstva pa evo i dalje rado slušam.Radio Beograd je zasigurno po meni sa visokim kvalitetom programa i dobrim novinarima i hvala vam na izboru muzike višeg kvaliteta.PUNO POZDRAVA I SVAKO DOBRO SVIMA U RADIO BEOGRADU.