Sportski spomenar

Gost 380. Sportskog spomenara je novinar Milan Paunović, višedecenijski hroničar pirotskog sporta. U emisiji će između ostalog govoriti:

o počecima fudbala u Pirotu i svom ocu Miroslavu Paunoviću, fudbaleru Omladinca i beogradske Jugoslavije tridesetih godina.

O susretu igrača Jugoslavije i pesnika Jovana Dučića 1935. u Rimu, tada konzula u Italiji.

O nastanku Radničkog i zbog čega fudbaleri tog kluba nikada nisu postali prvoligaši, iako su nekoliko puta bili na pragu ostvarenja cilja? Kako je Svetislav Pešić prestao da igra fudbal, a kasnije postao jedan od najpoznatijih košarkaških trenera sveta?

O juniorskoj selekciji Jugoslavije koja se pripremala nadomak Pirota pred osvajanje zlatne medalje na Svetskom košarkaškom prvenstvu u Bormiju 1987. Košarkašu Zoranu Lazareviću koji je kasnije ostvario zavidnu karijeru u Crvenoj zvezdi?

Biće reči i o rukometašu Dragan Mladenoviću, jedinom pirotskom sportisti - osvajaču olimpijske medalje. Saznaćete kakve su nedoumice krajem 70-ih imali u Pirotu pred gostovanje španskog fudbalskog kluba Rajo Valjekano...

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]