Uhvati dan

Stanovnici Jagodine danas obeležavaju Dan opštine. Praznuju i nekadašnji i sadašnji učenici Užičke gimnazije, najstarije prosvetne institucije u tom delu Srbije, koja obeležava 180 godina postojanja.

Danas je Međunarodi dan borbe protiv siromaštva, a o tome da li se smanjuje broj korisnika narodnih kuhinja u Srbiji razgovaramo sa Jelenom Radojičić iz Crvenog krsta Srbije.
U goste nam dolazi i cirkuski umetnik Milan Manić, kome je Francusko Ministarstvo kulture dodelilo Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza.

Žaklina Nikolić direktorka Biblioteke "Centar za kulturu " Kladovo najavljuje predavanje Srpskog arheološkog društva o podizanju svesti o značaju arheološkog nasleđa.

Pričaćemo i o Multimedijalnoj izložbi Svetinja vode - Gabrijele Nikolić u Institutu Servantes, kao i o tribini Apolo 11 - Misija Beograd, u Muzeju 25. maj koju najavljuje Tatomir Toroman, kustos Muzeja Jugoslavije.

Izdvajamo ovog jutra i da je Beograd dobio Centar za obrazovnu tehnologiju koji će raditi pri našem Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a najavljene su i nove mere za podsticanje rađanja u našoj zemlji.

Sa vama Biljana Šujdović.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]