Noćni program - Među svetovima svet

Ugostićemo Svetlanu Stojanović, psihoterapeutkinju pod supervizijom, sa kojom ćemo razgovarati o tome šta je to promena u psihoterapiji.

Uopšteno govoreći, neka vrste promene je uobičajeni motiv da se krene na psihoterapiju. Ta potreba za promenom može doći iznutra, kao što je na primer želja da se oslobodimo straha, viška kilograma, manjka samopouzdanja i tako dalje. Ali može doći i spolja, kao kada nam naši najbliži i/ili zdravstveni radnici ukazuju na neke osobine koje bi trebalo promeniti jer su "pogubne po zdravlje" (preosetljivost; negativno mišljenje i pesimizam; zaokupljenost brigama; impulsivnost; razni oblici zavinosti). Ako su sve ove promene poželjne, odakle otpori i strahovi? Kako se oni manifestuju i kako se objašnjavaju?

Urednik i voditelj Branka Kordić.
 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]