Novosti dana

Moguće je da Priština u decembru, pod snažnim pritiskom Sjedinjenih Američkih Država ukine taksu na srpske proizvode, izjavio je za RTS predsednik Aleksandar Vučić. Trećeg dana boravka u Njujorku, razgovarao je sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom i izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom i naglasio da ako uspemo za pedalj da pomerimo stav Amerike, napravili smo malo čudo.

U Prištini je raspušten šesti saziv kosovskog parlamenta sa 89 glasova za, jednim uzdržanim i dva protiv. U sali je bilo prisutno 106 poslanika. Odluka o raspuštanju parlamenta doneta je nakon što je Ramuš Haradinaj podneo ostavku na premijersku funkciju, radi saslušanja u Specijalnom sudu u Hagu.

Hrvatska policija privela je nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa napadom na goste kafića u mestu Udzolje kod Knina, koji su pratili utakmicu "Crvene zvezde". Petoro je zbog povreda završilo u bolnici, među povređenima je i jedno dete. Sličan napad dogodio se i u mestu Đevrske kod Kistanja u kojem, srećom, niko nije povređen.

Britanski premijer Boris Džonson razgovaraće u Parizu sa francuskim
predsednikom Emanuelom Makronom o Bregzitu. Džonson je prethodno boravio u Nemačkoj gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. U zajedničkoj izjavi saopštili su kako se nadaju da će se ipak pronaći rešenje za sporazumni izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Fudbaleri Partizana u 21 čas dočekuju norveški Molde u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Prenos meča je na našem
programu.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serdar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]