Romano Them

U današnjoj emisiji povezujemo ekološku gradnju i romsku tradiciju. Tragamo za odgovorom na pitanje: Koliko „romskog“ ima u pravljenju kuća od blata i slame i stilu života koji podrazumeva boravljenje u takvim kućama?

U promišljanju o ovoj temi pomažu nam Lehel Horvat, građevinski inženjer, ekspert za zidanje objekata od prirodnih materijala i Zoran Tairović, multimedijalni umetnik i odličan poznavalac Romanipena, romske filozofije života.

Premijerno emitujemo reportažu o Milanu i Nadi, bračnom paru sa troje dece. Oni su sopstvenim rukama sagradili dom iz snova - pogađate, od blata i slame. Sa njima razgovaramo o prednostima življenja u takvoj kući i promeni životnog stila u odnosu na gradski život.


Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]