Novosti dana

Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog veoma visoke temperature. Danas je jedan od najtoplijih dana ovog leta. Smernicama Ministarstva za rad predviđeno je da zaposleni na gradilištima imaju pravo da prave češće pauze tokom rada.

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je radove na rekonstrukciji državnog puta na deonici Smederevska Palanaka- Velika Plana. Istakla  je da je za radove u Podunavskom okrugu izdvojeno više od 3 milijardi evra. Mihajlovićeva je navela i da su novim Nacionalnim investicionim planom predviđena značajna sredstva za saobraćajnu infrastrukturu.

Počela je pojačana kontrola brzine kretanja vozila. Saobraćajna policija do 18. avgusta, u okviru međunarodne akcije, meriće brzinu vozila ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima". Na auto-putevima meriće se i prosečna brzina kretanja vozila. Radiće se i alko-testovi.

Talibani su saopštili da su u Kataru završili poslednju rundu pregovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o povlačenju američkih vojnika iz Avganistana i da predstoje konsultacije obe strane sa svojim rukovodstvima o narednim potezima. Ako bude sporazuma, očekuje se da će imati garancije talibana da Avganistan neće postati baza za druge ekstremiste.

Obeležava se Međunarodni dan mladih. Prema godišnjem izveštaju Krovne
organizacije mladih Srbije, njih i dalje najviše muče nezaposlenost i stambeno pitanje. Iznad prosečne plate zarađuje 10 odsto, svoj stan ima 6 odsto, a iseljenje iz Srbije planira 67 odsto mladih. Zabrinjava i podatak da se povećava broj mladih koji su pretrpeli nasilje, ali i onih koji ga opravdavaju.

Košarkaši Srbije igraće u Kaunasu prijateljski meč sa Litvanijom u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Kini. Utakmica počinje u 19 časova. 

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]