Talasanje - Šetnja

Informacija da je jul bio najtopliji mesec u istoriji uključila je alarm. I najveći protivnici teorije o globalnom zagrevanju morali su da se zamisle. Nauka potkrepljuje promene koje nastaju na polarnom krugu, ali nema odgovor na brzinu kojom se one dešavaju. Posledice su nepredvidive i drastične-- od ekstremnih nepogoda, šumskih požara, nestanka vode za piće do ogromnih ekonomskih gubitaka. Sagovornik nam je klimatolog, Vladimir Đurđević.

Dogovor o formiranju Vijeća ministara i vlasti u BiH, tema je redovne rubrike Pogled u svet.

Priča o otkupnoj ceni mleka uvek je aktuelna na ovim prostorima. Stočari upozoravaju na neravnopravnu poziciju u odnosu na kolege iz Evropske unije. Ono što dobijaju od države daleko je ispod iznosa subvencija na evropskom tržištu. O tome smo razgovarali sa farmerima iz podkosmajskih sela.

U drugom satu magazina Šetnja, čućemo i priču o jednom Dalmatincu koji je blagodeti plavog Jadrana zamenio lepotama Dunava. Postao je čuvar tradicije na Salašu 137 u Čeneju, čiji je vlasnik. U debelom hladu, pod krošnjom oraha, o ljubavi prema salašu pripovedao je našoj koleginici Nataši Aćimović.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]