Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić predstavio je strukturu investicionog plana za naredni period, za koji će, kaže, biti izdvojeno 10, a možda čak i 12 milijardi evra, koje će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam.

"Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim merama od 2014. godine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Istakao je da je od ključnog značaja izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda u celoj Srbiji.

Predsednik Vučić govorio je i o incidentima na sinoćnjem protestu „1 od 5 miliona". Izjavio je da pripadnici protesta "1 od 5 miliona", koji su ispred zgrade Predsedništva nasilno srušili zaštitnu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon i dodao da će od obezbeđenja tražiti da ubuduće sklone ograde dok od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu. Predsednik je rekao da nisu tačni navodi pojedinaca da je sinoć reagovalo privatno obezbeđenje.

U mestu Majdan kod Gornjeg Milanovca rano jutros je jedna osoba poginula, a troje je povređeno u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala tri vozila. Nesreća i kod Zaječara. Poginuo je 84- godišnji muškarac, a njegova supruga je zadobila povrede opasne po život. Prema prvim informacijama, vozač"opel askone", prešao je na suprotnu stranu puta i direktno se sudario s kamionom.

Vernici islamske veroispovesti danas proslavljaju Kurban Bajram. Više od 2 miliona muslimana okupilo se na godišnjem hadžiluku u Saudijskoj Arabiji. Hadžiluk se smatra jednim od pet stubova islama i obavezan je za sve muslimane koji su sposobni da krenu u hodočašće. Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović pozvao je vernike da ne dozvole sebi da Bajram dočekaju u svađi sa porodicom, prijateljem ili komšijom.

Centralna bajramska svečanost koju organizuje Islamska zajednica u Srbiji održana je jutros u Hadži Mehovoj džamiji u Novom Pazaru. Bajram namaz je predvodio predsednik Mesihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić. Svim vernicima islamske veroispovesti Kurban bajram su čestitali predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, i ministri u Vladi.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]