Romano Them

Danas počinje glavni program jubilarnog 25. međunarodnog džez festivala -Nišvil. Tim povodom posvećujemo celu emisiju Šabanu Bajramoviću čije je ime nerazdvojno vezano za ovaj festival, što potvrđuje i njegovo stalno mesto u Džez muzeju na Niškoj tvrđavi, gde je postavljena statua ovog velikog umetnika.

U našoj emisiji otkrivamo zanimljive detalje o Šabanu kao čoveku i boemu, umetniku nenadmašnog talenta.

Slušamo reprizu razgovora sa našim kolegom , Zoranom Sujićem koji radi kao ton-majstor u Radio Beogradu. On je kolekcionar starih LP izdanja i retkih audio zapisa, među kojima postoji i dobar deo Šabanovog opusa. U današnjoj emisiji čućete neke od pomenutih snimaka sa Šabanovog koncerta u beogradskoj Hali sportova iz davne 1994.godine.


Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]