Dramski program za decu - Jelena Popadić Sumić: Škola za patuljke, premijera

Autorka drame bavi se osetljivim trenutkom polaska u školu dečaka Pavla. U noći pre prvog dana u školi on sanja čudan san u kojem pomaže patuljku Katičku da se domogne čarobnog dijamanta. Taj san je metafora za dečje prevazilaženje straha od nepoznatog, straha od budućnosti, u kojoj ga zapravo čekaju dragoceni doživljaji i likovi.

U snu se glavni junak smanjuje jer se u stvarnosti oseća malim pred svojim strahom. Autorka suptilno bira načine na koji se strah formira, ali i razgrađuje u dečjoj glavi. Nešto od čarolije sna preliva se i u stvarnost, čime se potvrđuje autorkina ideja da ta stvarnost koje se toliko plašimo kao deca i koja se prvi put ozbiljnije manifestuje pred polazak u školu, zaista sadrži neke čarobne trenutke koji čekaju na nas.

U drami igraju: Vukašin Jovanović, Dubravko Jovanović, Branislav Platiša i Pavle Vuletić

Lektorka je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Predrag Stamenković, ton-majstor Zoran Uzelac, rediteljka Milenija Stamenković, a urednica serije Melina Pota Koljević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Dramski program Dramski program

Autor:
Dramski program Radio Beograda

Dramski program na RB1 emituje repriznu i premijernu produkciju u seriji Dramske minijature subotom u 20:00, Dramski program za decu nedeljom u 12:15 i u seriji Radioteka nedeljom u 23:00. [ detaljnije ]